Alwitra behoort tot de top van de Duitse bedrijven die marktleider van de wereld zijn

Alwitra GmbH, de specialist op het gebied van innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke daksystemen en Solartechnologie uit Trier, behoort  nu bij de top 1000 bedrijven, die met hun product(en)  de leiders op de wereldmarkt  zijn.

Op www.manager-magazin.de werd in samenwerking met managementconsultant prof. Bernd Vernohr een overzicht gepubliceerd van de beste internationaal verkopende 1000 Duitse bedrijven, die door hun hoge productomzet  tot de wereldmarktleiders behoren.

Alle geselecteerde bedrijven behoren met tenminste een en of meerdere  producten tot de sterkste ondernemingen op hun vakgebied. Met de daksystemen ( diverse dakbedekkingen met alle toebehoren)  en de fotovoltaische producten voor de dakenmarkt , heeft Alwitra zich een dominante positie op de wereldmarkt veroverd.
“Dit is voor ons een duidelijk signaal om op de ingeslagen weg, van pragmatische, innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor het dak van de toekomst door te gaan”, sprak eigenaar Joachim Gussner.

Het overzicht is te vinden op: http://www.manager-magazin.de/unternehmen/artikel/0,2828,718850,00.html

Alwita Flachdach-systeme, Trier, is een bedrijf dat reeds meer dan 45 jaar complete daksystemen produceert en wereldwijd verkoopt.
Daarnaast is Alwitra een van de belangrijkste Experts op het gebied van het ontwerpen, plannen en implementeren van Fotovoltaische installaties voor vlakke en hellende daken.

Het omvangrijke Productprogramma bestaat uit de dakbedekkingen Evalon en Evalastic, de eerste stroom opwekkende  geïntegreerde dakbedekking , EVALON-Solar en het innovatieve PV-systeem Solyndra-Solar. Daarnaast heeft Alwitra alle toebehoren voor duurzame waterdichte daken zoals:  innovatieve daktrimmen voor de snelle en eenvoudige waterdichte afwerking van de dakranden en  spuwers, afvoeren, alle soorten dakdoorvoeren en lichtkoepels. Ook is Alwitra lid van diverse overkoepelende organisaties in zowel Duitsland, alsook in vele andere landen.

In Nederland en België wordt Alwitra vertegenwoordigd door WeKa Daksystemen BV.