Nieuws

Bijzondere panelen: "volledig doorzichtig"

Doorzichtige panelen voor dubbel glas en galerijen. Grootste project  Centraal Station Rotterdam.

Lees meer

Uw bijdrage aan het milieu via panelen

Uw bijdrage aan het milieu kan ook via uw auto en de parkeerplaats  gerealiseerd worden, terwijl uw auto langer meegaat. Prefab  zonnedaken voor carports en parkeerplaatsen pv. Panelen  260 Wp t/m  300 Wp poli kristallijn met anti reflectiecoating. Voor Carports van 1 tot 2  auto’s en voor parkeerplaatsen (9 tot en met 15 panelen). Dubbele rij  breedte 6 m , lengte van het systeem is bijna oneindig uit te breiden.  Levering volledig operationeel met SMA omvormer(s) en met 230 aansluiting, ook te leveren contactpalen met 1 tot 4 stopcontacten.

Lees meer

Speciaal voor licht geconstrueerde industriedaken is er een bevestigingssysteem ontwikkeld.

Geen ballast en geen direct contact met de dakbedekking. Juist door  deze toepassing kan het gewicht van de pv. Panelen op basis van de  constructie,- en windlast berekening over het gehele dak verdeeld  worden zie foto’s dak Space Expo in Noordwijk afstand tot de  Noordzee ca. 800 tot 1000 m hemelsbreed. Overigens is Space Expo  een bezoek waard, high tech. op het dak en high tech m.b.t. de mens  in het heelal. Monitoring en resultaten van de opbrengst direct  waarneembaar in de hal.

Regeling SDE+ 2015 gepubliceerd

De ministeriële regelingen voor de SDE+ 2015 zijn gepubliceerd in de Staatscourant. Daarmee is openbaar gemaakt welke categorieën productie-installaties in 2015 in aanmerking komen voor
SDE-subsidie, wat de subsidievoorwaarden zijn en welke wijzigingen er zijn in de uitvoering van de SDE-regeling.

Lees meer

WeKa Daksystemen B.V. voor SpaceExpo Noordwijk

SpaceExpo in Noordwijk, heeft voor  hoog rendement kwaliteit Solar panelen gekozen,  245 Wp, met 25 jaar garantie gekozen, los op het dak zonder ballast.
Dakbedekking Evalon wit duurzame ecologische dakbedekking met  90% reflectie geeft 20% hogere productie bij de panelen.

 Lees meer - UPDATE FOTO'S -

Witte dakbedekking bespaart energie + testuitslagen

Een witte dakbedekking weerkaatst het zonlicht. Hierdoor warmt het  dak minder op en blijft de ruimte eronder koeler. Aan  proefvlakken op  verschillende daken in Utrecht werd in opdracht  van de provincie een  jaar lang gemeten. De energiebesparing die witte dakbanen oplevert  bleek boven verwachting hoog. ‘WeKa heeft proefvlakken gelegd op de  Jaarbeurs in Utrecht en op het Kalsbeek College in Woerden,’ zegt  Dick Groenenberg, commercieel adviseur  van WeKa Daksystemen BV. ‘We hebben hiervoor het Evalon dakbanensysteem gebruikt van fabrikant Alwitra uit Duitsland. Een witte, reflecterende kunststof dakbedekking met een vilten onderlaag. En nu de resultaten binnenkomen zijn we blij verrast met de goede score die we halen.’

Lees meer - UPDATE 29/03: ARTIKEL EIA -

Evalon-Wit bespaart energie

De provincie Utrecht heeft onlangs een grootschalige test uitgevoerd  met witte dakbanen en coatings om te bepalen wat het daadwerkelijke  effect is. Uit de tests kwam naar voren dat witte daken een positief  effect hebben op het binnenklimaat en het gekoppelde  energieverbruik zeer gunstig beïnvloedt. Ten opzichte van reguliere  zwarte bitumineuze daken wordt een aanzienlijke hoeveelheid energie  bespaard. Daarnaast kennen witte daken nog andere voordelen als  een verhoogd binnencomfort door geringere temperatuurfluctuaties, maar ook een verhoogde opbrengst van PV-systemen door de reflectie en de lagere omgevingstemperatuur. Tot slot dringen witte daken het hitte-eiland-effect in stedelijk gebied terug.

Lees meer

Willie de Walvis

Spelen in de walvis alleenstaanden en stellen zonder kinderen kennen dit dilemma niet: buiten komt de regen met bakken uit de lucht en uw energieke kleine deugnieten breken bij u thuis de boel weer eens af. Ideaal zijn dan de overdekte speelplaatsen die ook wel indoorspeelhallen worden genoemd. Hier zijn voor alle leeftijdscategorieën tal van mogelijkheden om zich uit te leven en is er voldoende 'uitloop' voor de ontembare bewegingsdrang.

Lees hier meer

EVALON® en EVALASTIC® met internationaal EPD cerftificaat

Het Duitse bedrijf alwitra GmbH uit Trier speelt ook op ecologisch gebied een voortrekkersrol voor de hele sector van de vlakke en  hellende daken, onder andere met EVALON® Solar, de eerste  dakbedekking wereldwijd die elektriciteit produceert. 

Lees hier meer

Alwitra behoort tot de top van de Duitse bedrijven die marktleider van de wereld zijn

Alwitra GmbH, de specialist op het gebied van innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke daksystemen en Solartechnologie uit Trier, behoort  nu bij de top 1000 bedrijven, die met hun product(en)  de leiders op de wereldmarkt  zijn.

Lees hier meer

Milieubarometer voor bedrijven

Door energie op te wekken met de producten van Weka Daksystemen spaart u kosten uit en verbetert u de milieuprestatie van uw bedrijf. Beide zaken zijn zeer goed inzichtelijk te maken met behulp van de Milieubarometer. Dit is een monitoringsinstrument waarmee u uw milieuprestatie en milieukosten van tot jaar kunt vergelijken. Bedrijven en instellingen in diverse gemeenten kunnen nu gratis een startabonnement voor de Milieubarometer aanvragen.

Lees hier meer

Grootste uitgerustte fotovoltaïsche installatie in Duitsland

Parts Europe installeert in samenwerking met alwitra de grootste met EVALON® en SOLYNDRA®  uitgeruste fotovoltaïsche installatie in Duitsland. In Konz in de buurt van Trier is recentelijk de grootste met EVALON®-dakbanen en SOLYNDRA®-solarmodules uitgeruste fotovoltaïsche (PV) installatie van Duitsland op het elektriciteitsnetwerk aangesloten. De installateurs hebben op het dak van een daar gevestigd centraal magazijn van Parts Europe GmbH, een distributeur in motorfietstoebehoren die heel Europa belevert, in totaal 5424 SOLYNDRA® solarmodules geïnstalleerd. Daarmee bouwden ze één van de grootste fotovoltaïsche SOLYNDRA® installaties ter wereld.

Lees hier meer | PDF informatie

OUDER NIEUWS >>