Nieuws

Een energieneutraal gebouw zonder extra investering

Steeds meer realiseren bedrijven, corporaties, overheden  en particulieren zich dat ze geld sparen wanneer ze zelf elektriciteit opwekken. Mede daardoor zegt WeKa
Daksystemen uit Giessenburg steeds meer opdrachten en offerte aanvragen te krijgen.

Lees hier meer

 Artikel Dollevoet


Lees hier meer

 WeKa Daksystemen B.V. winnaar Innovatieaward

In 2008 heeft WeKa Daksystemen BV. de Innovatieaward uitgereikt gekregen van minister M.J.A. van der Hoeven. De prijs is bedoeld om innovaties en toepassigen op het gebied van duurzame energie te ondersteunen. WeKa Daksystemen BV is op het gebied van duurzaam bouwen al jaren bezig en ziet de onderscheiding dan ook als een grote eer. De prijs is in ontvangst genomen tijdens de Energiebeurs van 2008.

Lees hier meer

* Artikel Energiegids
* Artikel Roofs
* Artikel Kontakt

Subsidie op zonnestroom

Ondanks de magere subsidie op zonnestroom investeren veel Nederlandse bedrijven en ook particulieren momenteel in deze vorm van groene energie. De Nederlandse overheid zet overduidelijk meer in op windenergie en laat, anders dan bijvoorbeeld Duitsland, de ontwikkelingen op het gebied van zonnestroom links liggen. Volgens velen is dat is een gemiste kans.

Lees hier meer

 Eerste grootschalige toepassing Evalon Solar in Nederland

De nieuwe locatie van Wemmers Installatiebedrijf b.v. uit Bleskensgraaf moest een visitekaartje voor het bedrijf worden. Het pand werd uitgerust met een aantal milieuvriendelijke methoden en technieken die de stand ter techniek op dit gebied goed aantonen. Het dak werd uitgevoerd met een dakbedekking die zonne-energie opwekt, de EVALON- Solar. Het was het eerste grote project dat in Nederland met deze dakbedekking werd uitgevoerd.

Lees hier meer

Solar-dakbedekking

Of het nu zonnig is of bewolkt, daglicht is een onuitputtelijke bron van energie. Geen wonder dat in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van zonnecellen om stroom op te wekken. Bekend zijn uiteraard de ‘omlijste’ dak- en gevelpanelen en, bij platte daken, de schuinstaande modules. Sinds een aantal jaren zijn er echter ook buigzame zonnelaminaten ofwel ‘thin-film’ zonnecellen van amorf silicium. Deze zijn bij uitstek geschikt voor integratie met flexibele dakbedekkingen van kunststof en bitumen.

Lees hier meer

Fotovoltaïsche banen zijn geïntegreerd in kunststof dakbedekking

WeKa Daksystemen BV uit Giessenburg levert de kunststof dakbedekking met geïntegreerde banen van amorf silicium voor het bedrijfspand van installatiebedrijf Wemmers. De fotovoltaïsche (pv) cellen zetten het daglicht om in elektrische energie. Evalon V-Solar heet het product, dat wordt geproduceerd door Alwitra Flachdach Systemen in Duitsland.

Lees hier meer

Zonnepanelen het dak op

Bleskensgraaf - In Nederland zijn veel gebouwen voorzien van platte daken. KPMG heeft een aantal jaren geleden een onderzoek uitgevoerd. Daaruit bleek dat er in totaal 90 vierkante kilometer plat dak in Nederland ligt. Als die allemaal zouden worden voorzien van zonnepanelen zou tweederde van het Nederlandse elektriciteitsgebruik zijn gedekt! Gerard Wemmers, van het gelijknamige installatiebureau, krijgt op zijn nieuwe bedrijfspand een voor Nederland geheel nieuwe dakbedekking, waarin zonnepanelen zijn verwerkt.

Lees hier meer

Het bedrijfspand van de toekomst

In Nederland wordt op dit moment een uniek bedrijfs-, annex kantoorpand ontwikkeld. Het is een oplossing voor de steeds verder stijgende energieprijzen en het voornemen van de overheid om de Energie Prestatie Norm aan te scherpen. Het pand voorziet volledig in zijn eigen energiebehoefte. Een eventueel overschot wordt direct aan het energiebedrijf doorverkocht. De heren P. Wemmers en G. von Kriegenbergh, eigenaren van WeKa Daksystemen B.V., hebben samen met Wemmers Installatiebedrijf een concept ontwikkeld dat dit mogelijk maakt.

Lees hier meer

EVALON ® Solar wint de Batimat Gold Award voor innovatie

Parijs- Met 2700 exposanten en 500.000 bezoekers is de Batimat expo de grootste bouwbeurs van Europa. Bij de aanvang van de 25 ste Batimat werden de geselecteerde producten voor de innovatie awards aangekondigd. Meer dan 500 producten waren geselecteerd, waaronder Evalon-Solar, voor de de belangrijkste prijs “DE GOUDEN PIRAMIDE”.

Lees hier meer